Van Financieel interimmanager naar stylist; een bijzondere stap? Voor mij niet.

Financieel interimmanager is een mooi vak, maar op het financiële vlak is het niet de bedoeling te creatief te worden. Stylist is een mooi én creatief vak, maar vaak weinig zakelijk.

Dit is voor mij een mooie manier om het creatieve stuk van styling te combineren met de zakelijkheid van verhuur van vakantiewoningen.

Door de enthousiaste reacties over de inrichting van ons vakantiehuis heb ik bij het NIA de opleiding voor Interieurstylist gevolgd. Heerlijk om je gevoel voor inrichting te onderbouwen met theorie, discussies met medestudenten en aanwijzingen van de docenten. Ondertussen zijn daar een cursus Sketch-Up, Vastgoed fotografie en een opleiding Interieur Ontwerpen en Vastgoedstyling  bij gekomen.

We hebben zelf ondervonden dat inrichting een belangrijke factor is bij de verhuur van een vakantiehuis.

Ons huis in Cadzand is geheel ingericht in een stoere strandsfeer. Stoere materialen met rustige vergrijsde tinten. Een huis dat past bij de omgeving en waar iedereen zich meteen thuis voelt. Ons vakantiehuis is sinds april 2016 in de verhuur en voor het jaar 2017 zaten we op 37 weken verhuur. 2018 lijkt nog een groter succes te worden; we gaan richting de 48 weken bezetting. 

Een fijn ingericht vakantiehuis is een huis dat aansluit bij de omgeving waar het staat. Huurders kiezen immers bewust voor een huis bijvoorbeeld bij het strand of in het bos. Hoe fijn is het dan als de inrichting van het huis daar op aansluit? En als je huis op een park staat, wil je je toch ook graag onderscheiden van de andere huizen, zodat huurders volgende keer weer jouw huis boeken? Mooie foto’s op de site van het verhuurbureau, Airbnb of via bijvoorbeeld Facebook zorgen voor een goede online presentatie.