NVM
22 september 2018

NVM: De markt van recreatiewoningen blijft groeien!

De markt van recreatiewoningen in Nederland blijft groeien. Het afgelopen jaar steeg de vraag met maar liefst 15% en werden 4.330 recreatiewoningen verkocht. De gemiddelde transactieprijs nam met 6% toe naar 148.450 euro, maar blijft daarmee wel iets meer dan 20.000 euro onder de gemiddelde prijs van topjaar 2008. Dit blijkt uit onderzoek dat de NVM heeft laten uitvoeren.

In 2017 daalde voor het eerst in tien jaar het aanbod wel. Bovendien worden de regionale verschillen steeds groter. Regionaal zijn de recente ontwikkelingen in Zeeland het meest opvallend. In deze regio worden op dit moment meer recreatiewoningen gebouwd dan in enig andere, maar ook de vraag in Zeeland neemt gestaag toe.

Door de stijgende prijzen en het dalende aanbod wordt het steeds interessanter om oude vakantiewoningen te kopen en deze op te knappen, aldus NVM. Styling Aan Zee heeft daar ervaring mee en kan daar in begeleiden. Een oude woning opknappen biedt een uitstekende kans om iets unieks neer te zetten en je te onderscheiden van de massa!

Voor het volledige rapport verwijzen we je graag naar de site van NVM.

Leave a Reply