+31 6 22 93 89 74 monique@styling-aanzee.nl

Cadzand-Bad

Het is heerlijk vakantie vieren in Cadzand! Je kunt hier genieten van de prachtige uitgestrekte stranden van Cadzand, wandelen door de fraaie natuurgebieden zoals ’ t Zwin en de Verdronken Zwarte Polder, of een van de leuke dorpjes en stadjes in de buurt bezoeken, zoals Groede, Retranchement of Sluis. Met de auto ben je in korte tijd in de Belgische steden als Knokke, Brugge, Gent en Antwerpen.

De kustplaats Cadzand bestaat eigenlijk uit twee dorpen: Cadzand-Bad en Cadzand-Dorp. Het dorp ligt meer landinwaarts, in de uitgestrekte polder van West-Zeeuws-Vlaanderen. De kustplaats Cadzand-Bad is, samen met Domburg, de enige Nederlandse badplaats die het predicaat Heilzame Zeebadplaats mag voeren.

Naast therapie- en wellnessactiviteiten, biedt Cadzand ook sportieve, culturele en culinaire activiteiten.

Landinwaarts ligt Cadzand-Dorp. Een nog goed herkenbaar middeleeuws ringdorp met in het midden de gotische Mariakerk uit begin 14e eeuw. De kerk en de oude huizen rondom zijn bepalend voor het dorpsbeeld. Molen ‘Nooitgedacht’ is een blikvanger in het dorp. De molen werd in 1977 volledig gerestaureerd.

Cadzand behoort tot de Zwinregio. En dat is wereldwijd de regio met de hoogste dichtheid aan Michelin-sterren. Sterrenrestaurant Pure C** staat aan de duinen van Cadzand-Bad, gevestigd in het Strandhotel. Chef-kok Syrco Bakker haalt zijn ingrediënten vaak direct van het land of uit de zee, maar vaak ook uit eigen moestuin.  Vanuit het restaurant kijk je zo de duinen van Cadzand in.

Air Republic*, de brasserie van Sergio Herman, ligt bij de nieuwe jachthaven van Cadzand. Het is gevestigd in een superstrak paviljoen met uitzicht op de zee en de haven.

Het beroemde en unieke natuurgebied ‘t Zwin ligt op de grens van Nederland en België. Het is lange tijd van groot economisch belang geweest als vaargeul. Na verloop van tijd verzandde de geul en ontstond het huidige natuurgebied. Het bestaat nu uit strand, duinen, schorren en weides. De zee heeft er vrij spel en door een slufter (een stroomgeul) blijven de slikkerige schorren nat. De beste manier om dit unieke natuurgebied te verkennen is met een gids.

Cadzand-bad

In Cadzand, de meest zuidelijke badplaats van Nederland, verhuren wij 3 stijlvol ingerichte vakantiehuizen voor 6-8 personen.

een vakantiehuis aan zee,
wie droomt daar nu niet van!