+31 6 22 93 89 74 info@styling-aanzee.nl

Het verhuur-rendement valt en staat met de bezettingsgraad van je vakantiehuis. Dus het is belangrijk dat potentiële gasten jouw huis kiezen als ze op internet op zoek zijn. Maar hoe doe je dat?

Als gasten zoeken naar een vakantiehuis, kiezen ze vaak eerst een omgeving. Vervolgens kijken ze naar een vakantiehuis dat past bij de gezinssituatie en het wensenlijstje. Als jouw huis door deze eerste selectie komt, dan is het belangrijk om op te vallen tussen alle andere vakantiehuizen. Hierbij gelden twee gouden regels:

• Zorg dat je vakantiehuis qua inrichting en sfeer aansluit bij de omgeving waarin het staat;
• Zorg dat je vakantiehuis zich onderscheidt van de massa.

 

Aansluiten bij de omgeving waarin het huis staat.

Dat lijkt heel makkelijk, maar hoe doe je dat dan? Kijk eerst eens naar de plaatsen in de omgeving van je vakantiehuis waar je zelf graag naar toe gaat. Welke plekjes zou je graag aan je gasten laten zien? Maak daar foto’s van!

Deze foto’s zijn een goede basis voor een moodboard. Een moodboard is letterlijk een ‘sfeerbord’. Welke sfeer wil je terugbrengen in het vakantiehuis? Hier probeer je de sfeer van dat mooie plekje te vertalen naar de sfeer in huis.
Zoek daar plaatjes en foto’s bij. Dit kan via pinterest, maar veel leuker is een stapel tijdschriften waar je plaatjes uit scheurt. Denk daarbij niet al teveel aan meubels, maar meer aan kleuren, stijlen, sfeer, materialen. Dit gaat later je leidraad worden voor het uitzoeken van de kleur op de muur, de kleur van de meubels en de stijl die je wilt hebben. Als je nu al teveel in meubels gaat denken, ga je al een bepaalde richting op.

Dat lijkt misschien een lastige opgave, maar het gaat je straks veel tijd schelen in de winkel. Het zorgt ervoor dat het eindresultaat een mooi geheel is. Als we deze stap overslaan, laten we ons in de winkel teveel afleiden door losse meubels en accessoires die in de winkel heel mooi zijn, maar thuis bij elkaar niet dat goede sfeerbeeld geven.

Uiteraard is het niet onbelangrijk wat je zelf mooi vindt. Maar als je je vakantiehuis goed wilt verhuren, moet je vooral bedenken wat je doelgroep mooi vindt. Hou continue in gedachte dat het een concept is wat maximale huuropbrengsten moet opleveren.

 

Hoe ga je onderscheiden van de massa?

Ikea zegt: ‘Aandacht maakt alles mooier!’ Gasten zullen zich direct welkom voelen als de inrichting en het kleurgebruik goed op elkaar zijn afgestemd. En bedenk goed: VT Wonen is een concurrent van je vakantiehuis!

Het moet een huis worden waar het fijn is om vakantie te vieren en te ontspannen. Het hoeft niet een huis te zijn waarin je het hele jaar wilt wonen. Omdat gasten maar een korte periode in je vakantiehuis verblijven, mogen de sfeer en de kleuren best wat meer uitgesproken zijn. Die witte muren met die grijze bank hebben de meeste mensen ook thuis staan, omdat dat lekker neutraal is. Dat kan thuis goed werken, maar in een vakantiehuis is neutraal gelijk aan onopvallend. En onopvallend is slecht voor de huuropbrengsten.

Uiteraard hoef je niet met schreeuwerige kleuren te gaan werken om, in positieve zin, op te vallen. Maar denk eens aan een kleur op de muur, een mooi behang of dat opvallende kleed in de zithoek.

Uit marktonderzoeken blijkt dat gasten geïnspireerd willen worden als ze op vakantie zijn. Probeer jouw vakantiehuis eens zo in te richten dat gasten geïnspireerd worden door jouw stijl. Hoe leuk is het als gasten naderhand vragen welke kleur er op de muur zit of waar die bepaalde lamp vandaan komt? En nog veel beter: hoe fijn is het als gasten aan vrienden niet alleen vertellen over de fantastische omgeving van hun vakantie, maar ook over dat sfeervolle vakantiehuis? Dat is de beste reclame die je kunt hebben!

 

Tot slot

Nu het hoogseizoen ten einde loopt is het tijd om eens kritisch te kijken naar het rendement van afgelopen jaar. Ben je tevreden of wil je volgend jaar meer rendement? Styling Aan Zee kan je hierbij helpen. Wij zijn gespecialiseerd in rendementsverhoging van vakantiehuizen, bij zowel bij verhuur als verkoop.

Meer weten?

We komen graag eens langs om de mogelijkheden te bespreken.

www.styling-aanzee.nl
Monique@styling-aanzee.nl